تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
وبلاگicon
عکس و زندگینامه کریم‌خان زند 

جدیدترین و بهترین مطالب و عکس‌ها را از ما بخواهید


↑↑↑↑↑↑↑↑↑پیشنهاد شگفت انگیز↓↓↓↓↓↓↓↓↓



عکس و زندگینامه کریم‌خان زند





کریم‌خان زَند فرمانروای ایران از ۱۱۷۹ تا ۱۱۹۳ ه‍.ق. و بنیان‌گذار دودمان لُرتبار زندیه بود. وی در دوران اوج حکومت خود تقریباً بر تمام ایران حکومت می‌کرد اما از تاج‌گذاری خودداری و خود را وکیل الرعایا می‌خواند..


کریم‌خان توانست پس از فروپاشی حکومت نادرشاه افشار، تمام بخش‌های مرکزی، شمالی، غربی و جنوبی ایران را تحت حکومت خود درآورد. همچنین برادر وی، صادق‌خان زند، نیز موفق شد در سال ۱۱۸۹ ه‍.ق. بصره را از امپراتوری عثمانی جدا کرده و به ایران پیوست نماید و از این طریق، نفوذ ایران را بر سراسر اروندرود، بحرین و جزایر جنوبی خلیج فارس مسلم گرداند.


او را نیکوترین فرمانروا پس از حمله اعراب به ایران دانسته‌اند. کریم‌خان از طایفه زند بود. پدرش «ایناق خان» نام داشت و رئیس ایل بود. کریم خان در آغاز یکی از سربازان سپاه نادرشاه افشار بود که پس از مرگ نادر به ایلش پیوست. کم کم با سود بردن از جو به هم ریخته پس از مرگ نادر نیرویی به هم زد و سرانجام با لقب وکیل‌الرعایا به فرمانروایی بخش بزرگی از ایران به جز خراسان رسید که آن را به احترام نادرشاه در دست نوه او شاهرخ‌میرزا باقی گذاشت.


کریم‌خان زند شهر شیراز را پایتخت خود ساخت و بناهای بسیار زیبایی از خود در این شهر به یادگار گذاشت که از آن جمله می‌توان به حمام وکیل، بازار وکیل، ارگ کریم‌خان و مسجد وکیل اشاره کرد. وی فردی هوشمند و باتدبیر بود و به آرامش و رفاه مردم اهمیت می‌داد و به دانشمندان ارج می‌گذاشت. کارخانه‌های چینی‌سازی و شیشه‌گری در ایران احداث کرد. صنایع و بازرگانی در دوره وی رونق فراوان یافت.


کریم‌خان با توجه به پیشه‌اش که سرپرستی ایل بود از نزدیک با مشکلات مردم آشنا بود و سپس سپاهی‌گری آن هم در ارتش نادری، که درگیر جنگهای پیاپی بود به او نشان داد که بار جنگ‌های پیاپی به دوش خراج مردم است؛ پس، بیشتر آرامش و درگیر نکردن کشور در درگیری‌ها را می‌پسندید تا مبادا آشوب و یا جنگی به کشور و مردم آسیب برساند.



آرامگاه نمادین کریم‌خان زند در موزه پارس شیراز


کریم‌خان در ۱۱۹۳ هجری قمری (۱۷۹۹ میلادی) درگذشت. وی در موزه پارس یا عمارت فرنگی واقع در روبروی زندان کریم خانی (ارگ کریم خانی) ضلع جنوبی مجاور حیاط هنرستان صنعتی نمازی شیراز به خاک سپرده شده‌است. پس از چیرگی آغامحمدخان قاجار بر شیراز، به دلیل کینه اش قبر وکیل الرعایا را شکافته و استخوانهای او را به تهران برد و در کاخش در زیر پله های کاخ گلستان دفن کرد.

در دوره ی رضاخان دستور نبش قبر کریم خان داده شد تا وی دوباره به شیراز بازگردانده شود.اما به علت بیماری فرزندش این ماجرا عقب افتاد تا به دست فراموشی سپرده شد.گفته می شود ممکن است وی را به نجف یا به حرم شاه عبدالعظیم برده باشند ولی دیگر از استخوان های کریم خان زند اثری در دست نیست.


مطالب مرتبط:

گالری عکس و زندگینامه بزرگان ایران

منبع: ویکی پدیا


برچسب ها : کریم خان,کریم خان زند,وکیل الرعایا,زندگی کریم خان,زندگی وکیل الرعایا,زندگی‌نامه کریم خان,خدمات کریم خان,فتوحات کریم خان,جنگ‌های کریم خان,تاریخ زندگی کریم خان,سیاست کریم خان,ویژگی‌های کریم خان,عقاید کریم خان,مقبره کریم خان,آرامگاه کریم خان,عکس مقبره کریم خان,عکس‌های مقبره کریم خان,زندگی کریم خان زند,زندگی‌نامه کریم خان زند,خدمات کریم خان زند,تاریخ زندگی کریم خان زند,کشورداری کریم خان زند,ویژگی‌های کریم خان زند,عقاید کریم خان زند,مقبره کریم خان زند,آرامگاه کریم خان زند,عکس مقبره کریم خان زند,عکس‌های مقبره کریم خان زند,زندگی بزرگان,تاریخ زندگی بزرگان,
تعداد بازدید : 3398

نظرات: |



آخرین مطالب