تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
وبلاگicon
زندگینامه و عکس‌های مقبره عطار نیشابوری 

جدیدترین و بهترین مطالب و عکس‌ها را از ما بخواهید


↑↑↑↑↑↑↑↑↑پیشنهاد شگفت انگیز↓↓↓↓↓↓↓↓↓



زندگینامه و عکس‌های مقبره عطار نیشابوری

 

 

فریدالدین ابوحامد محمد بن ابراهیم کدکنی نیشابوری مشهور به عطّار نیشابوری یکی از عارفان و شاعران ایرانی بلندنام ادبیات فارسی است. او در سال ۵۴۰ هجری برابر در کدکن زاده شد.

او که داروسازی و عرفان را از شیخ مجدالدّین بغدادی فرا گرفته‌بود، به کار عطاری و درمان بیماران می‌پرداخت. او را از اهل سنت دانسته‌اند، اما در دوران معاصر، شیعیان با استناد به‌برخی شعرهایش بر این باورند که وی پس از چندی به‌تشیع گرویده یا دوست‌دار اهل بیت بوده‌است.

درباره به پشت پا زدن عطار به اموال دنیوی و راه زهد و تقوا را پیش گرفتن وی داستان‌های زیادی گفته شده‌است. مشهورترین این داستان‌ها، آن‌ست که عطار در محل کسب خود مشغول به کار بود که درویشی از آنجا گذر کرد. درویش درخواست خود را با عطار در میان گذاشت، اما عطار همچنان به کار خود می‌پرداخت و درویش را نادیده گرفت.

دل درویش از این رویداد چرکین شد و به عطار گفت: تو که تا این حد به زندگی دنیوی وابسته‌ای، چگونه می‌خواهی روزی جان بدهی؟ عطار به درویش گفت: مگر تو چگونه جان خواهی داد؟ درویش در همان حال کاسه چوبین خود را زیر سر نهاد و جان به جان آفرین تسلیم کرد. این رویداد اثری ژرف بر او نهاد که عطار دگرگون شد، کار خود را رها کرد و راه حق را پیش گرفت.

چیزی که نمایان است این است که عطار پس از این جریان مرید شیخ رکن الدین اکاف نیشابوری می‌گردد و تا پایان عمر (حدود ۷۰ سال) با بسیاری از عارفان زمان خویش هم‌سخن گشته و به گردآوری داستان‌های صوفیه و اهل سلوک پرداخته‌است.

وی یکی از پرکارترین شاعران ایرانی به شمار می‌رود و بنا به نظر عارفان در زمینه عرفانی از مرتبه‌ای بالا برخوردار بوده‌است؛ چنانکه مولوی درباره او می‌گوید:

هفت شهر عشق را عطار گشت         ما هنوز اندر خم یک کوچه‌ایم

آثار مسلم عطار بدین شرح است: اسرارنامه، الهی نامه، منطق الطیر، مصیبت نامه، مختارنامه، تذکرةالاولیا، دیوان اشعار.

ماجرای مرگ عطار از غم‌انگیزترین رخدادهای روزگار است که در روان خواننده اثری دردناک به جای می‌گذارد. تذکره‌نویسان در این خصوص نگاشته‌اند که: پس از تسلط چنگیز خان مغول بر بلاد خراسان شیخ عطار نیز به دست لشکر مغول اسیر گشت.

گویند مغولی می‌خواست او را بکشد، شخصی گفت: این پیر را مکش که به خون‌بهای او هزار درم بدهم. عطار گفت: مفروش که بهتر از این مرا خواهند خرید. پس از ساعتی شخص دیگری گفت: این پیر را مکش که به خون‌بهای او یک کیسه کاه ترا خواهم داد. شیخ فرمود: بفروش که بیش از این نمی‌ارزم. مغول از گفته او خشمناک شد و او را هلاک کرد.

 


برچسب ها : عطار,عطار نیشابوری,زندگی عطار,زندگی‌نامه عطار,خدمات عطار,تاریخ زندگی عطار,سیاست عطار,ویژگی‌های عطار,عقاید عطار,مقبره عطار,آرامگاه عطار,عکس مقبره عطار,عکس‌های مقبره عطار,زندگی عطار نیشابوری,زندگی‌نامه عطار نیشابوری,خدمات عطار نیشابوری,تاریخ زندگی عطار نیشابوری,کشورداری عطار نیشابوری,ویژگی‌های عطار نیشابوری,عقاید عطار نیشابوری,مقبره عطار نیشابوری,آرامگاه عطار نیشابوری,عکس مقبره عطار نیشابوری,عکس‌های مقبره عطار نیشابوری,زندگی بزرگان,تاریخ زندگی بزرگان,
تعداد بازدید : 1335

نظرات: |



آخرین مطالب